Logo - Politikens Forlag
Den usynlige Ivan Isaenko
Hør uddrag

Den usynlige Ivan Isaenko

Scott Stambach

Politikens Forlag
Glæd dig til en overbevisende, intelligent og rørende kærlighedshistorie, der bliver leveret med en blanding af rå ærlighed og sort humor. 

På Hospitalet For Alvorligt Syge Børn i Mazyr i Hviderusland afleveres de uhelbredeligt syge og misdannede børn, der stadig fødes efter katastrofen i Tjernobyl. Derved bliver de usynlige for en verden, der helst vil glemme dem. Her har Ivan Isaenko henslæbt alle sine sytten år. Hans krop er ødelagt, men hans hjerne fejler ingenting; den er skarp som en ragekniv. Ivan Isaenko aflæser alting omkring sig med en skræmmende klar indsigt. Han kaster sig over  alle de bøger, han kan få sine tre fingre i og gennemfører de besværlige daglige rutiner med snilde og overmenneskelig udholdenhed.

Lige indtil Polina ankommer. Hun har leukæmi, hun er irriterende, hun stjæler hans bøger og forstyrrer hans rutiner. Men det værste er, at hun får ham til at føle noget. Han har holdt ud, fordi han aldrig har ønsket sig noget. Nu ønsker han sig brændende, at Polina skal leve.

Med denne stærke og uforglemmelige roman har Scott Stambach givet stemme til et ’tjernobylbarn’, der imod alle odds både finder kærligheden og sig selv. Og den stemme lyder ikke som noget andet, man har læst.
Læs mere
Vælg udgave:
 lydbog (download)
 e-bog (epub)
 p-bog (hæftet)
Belastning...
DKK 250.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 304
ISBN: 9788740036183
Format: 145x220
Udk. 17. januar 2017
1. udgave, 1. oplag
Indbinding: Hæftet
Forlag: Politikens Forlag
Omslagsgrafiker: Imperiet
Oversætter: Lilian Kingo Kure
Anmeldelser og omtale
Bogblogger.dk, Jane Andersen
'Den usynlige Ivan Isaenko' er en historie fuld af gru, men også fuld af håb. Det er en beskrivelse af, at selv når livet synes fuldstændigt håbløst, så kan kærlighed og venskab overvinde meget, måske alt. En fattig sygeplejerske med hjertet på rette sted, kan gøre underværker og en forelskelse mellem to unge kan forandre slutningen på et liv. Læs mere
Litteraturlinjer.dk, Martin Rytter Handberg
Læseren [trækker] uvilkårligt på smilebåndet og strammer ansigtsmusklerne op, for denne roman er skrevet i en aparte og sjov samt underfundig tone, der går ind under huden, og siderne – ja, de vender sig selv under latterpustene i læsningens lune.
Ordfraenbibliofil.com, Ann-Kristine Hald
De fleste debuterende forfattere har en ganske udmærket debutroman og så er der dem, som allerede i første roman formår at skrive en historie, der fanger læseren fra første side. Stambach hører uden tvivl blandt de sidstnævnte.
Lektørudtalelse, Louise Hede
Humoristisk og spydig, men samtidig rørende fortælling. Selvom historien balancerer på kanten af at være young adult i forhold til emnerne om den første kærlighed, sygdom og død, så er bogens nueveau højt, bkl.a med mange litterære referencer til russisk litteratur og Ivans højpandede ordforråd.
Den usynlige Ivan Isaenko
Glæd dig til en overbevisende, intelligent og rørende kærlighedshistorie, der bliver leveret med en blanding af rå ærlighed og sort humor. 
Downloads