Logo - Politikens Forlag
21. april 2015

Doerr vinder Pulitzer-prisen

Doerr vinder Pulitzer-prisen

Forfatter Anthony Doerr har modtaget Pulitzer-prisen 2015 for fiktion for sin roman All the light we cannot see, på dansk Alt det lys vi ikke ser. Den udkom i USA i maj 2014, hvor den hurtigt fik plads på New York Times-bestsellerliste. Her har den ligget nu i 50 uger, og der er solgt 1½ million af den alene i USA. Den danske version er netop udgivet og har høstet 5 og 6 stjernede anmeldelser i den danske presse.

Vi er så glade på Anthony Doerrs og bogens vegne. Det er en fantastisk bog, og det er en vigtig bog. Vi kan se på bestsellerlisterne, at danskerne i den grad har glædet sig til, at den skulle komme på dansk, og vi har allerede 3. oplag på vej”, siger direktør Lene Juul, Politikens Forlag.

Pulitzer-prisen gives til en amerikansk forfatter og er på ti tusind dollars ($ 10.000), og i den officielle melding fra Pulitzer kalder de Alt det lys vi ikke ser: ‘En fantasifuld og sammensat roman inspireret af rædslerne i Anden Verdenskrig og skrevet i korte, elegante kapitler, der udforsker den menneskelige natur og teknologiens modsætningsfyldte kræfter.’ De øvrige finalister var Richard Ford's Let Me Be Frank with You, Laila Lalami's The Moor's Account og Joyce Carol Oates' Lovely, Dark, Deep.

Gå til News