Et landskab er aldrig tåbeligt
Læs uddrag
Hør uddrag

Et landskab er aldrig tåbeligt

Bergsveinn Birgisson

C & K
I en lille flække ved Geimundsfjord i det nordvestlige Island driver en lille gruppe mænd fiskeri fra deres kuttere. Den yngste af dem, Halldor, er vokset op i Reykjavik, men rejste som ung nordpå til fiskerlejet. Halldor skriver dagbog om hverdagen i det lille samfund, hvor han føler sig tryg, samtidig med at han har en tiltagende fornemmelse af, at livet er et andet sted! I håb om at få kærligheden til at komme til Geimundsfjord indrykker han en annonce om en husholderske i hovedstadsavisen, og det sætter skub i tingene.

Et landskab er aldrig tåbeligt er en underfundig fortælling om længslen efter at tage del i livet i stedet for bare at være tilskuer. En herlig islandsk roman om mænd, fisk, skyer og kærlighed!

Læs mere
Vælg udgave:
 p-bog (hæftet)
Belastning...
DKK 249.95
Sprog: Dansk
Sideantal: 250
ISBN: 9788792884251
Format: 132x210
Udk. 22. september 2017
1. udgave, 1. oplag
Indbinding: Hæftet
Forlag: C & K
Omslagsgrafiker: Dynamo, Reykjavik
Oversætter: Kim Lembek
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
-  Berlingske, Jeppe Krogsgaard Christensen
Det er stimulerende og sine steder bevægende at følge den eksistentielt udfordrede og senere skyldsplagede Halldor, og Birgisson leger begavet med læseren. Med forventninger og troværdighed, men også med litteraturhistorien.
 
 
 
 
-  Politiken, Jes Stein Pedersen
Teksten: ”det her er fiskerinoteringer, som man aldrig har hørt dem før, iskolde, hjertevarme, sorgmuntre. (…) Der er kort sagt tale om en historie af den slags, som islandske forfattere er så gode til at fortælle. Store følelser, stor natur, en fornemmelse for evighed, gemytlig-grusom civilisationskritik med smag af sælspæk og dertil sjælelige svingninger, som varer en vinter eller et helt liv.” Læs mere
Litteratursiden.dk, Anne Grete Jacobsen
Halldors dagbog med optegnelser fra hverdagen i det lille fiskerleje i det nordvestlige Island er en stor læseoplevelse, rørende, tankevækkende og meget smukt fortalt.
Downloads