Grønt grundkøkken
Læs uddrag
Hør uddrag

Grønt grundkøkken

Mikkel Maarbjerg, Nikolaj Kirk

Politikens Forlag
Denne nyklassiker tilbyder 400 siders inspiration til at få mere grønt ind i sin hverdagsmad. En moderne, seriøs grøntsagskogebog for både mænd og kvinder.
 
Nogle kunne godt tænke sig at indføre en kødfri dag om ugen. Andre har brug for nye ideer til tilbehøret til koteletten eller fisken – eller har måske ligefrem lyst til at gå hele vejen og prøve at leve vegetarisk. Men uanset hvad har rigtig mange i disse år behov for – og lyst til – at få mere grønt på tallerkenen i hverdagen.  
 
Nikolaj Kirk og Mikkel Maarbjerg, som i 2010 havde succes med deres store smukke kogebog Grundkøkken, har med denne bog ønsket at vise, at man både bør og kan tage grøntsagerne seriøst og løfte dem op på et plan, hvor de snildt kan konkurrere med kød og fisk. Grøntsager er utroligt varierede i deres smag, og jo mere man leger med dem, jo bedre bliver man til at bruge dem – og jo mere kommer man til at holde af dem.

Det afspejler bogens 230 opskrifter. Hovedkapitlerne dækker Salater, Supper, Forretter, Hovedretter, Landkøkken, Småretter, Sovse, Sprødt og Drikke, og inden for de enkelte kapitler finder man en stor variation af sammenkogte retter, salater, tærter, pasta- og nudelretter, risottoer, omeletter, falafel, forårsruller, pizza osv. Der er tofu, bønner og linser i bogen, som man vil kunne finde det i traditionelle vegetarbøger, men slet ikke i samme mængde. I stedet har Kirk og Maarbjerg fokuseret på kål og de nordiske rødder, og så har de ikke mindst lavet en opskriftssamling med lige dele dansk mad og verdensmad, fordi man i fx Indien er utrolig gode til at arbejde med netop grøntsager.

Bogen har endelig, men ikke mindst en stor leksikal del, hvor man kan blive klogere på de enkelte grøntsager, herunder fx forskellige salattyper, samt på hvordan man renser, snitter og tilbereder dem.
Læs mere
Vælg udgave:
 p-bog (indbundet)
Belastning...
DKK 350.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 424
ISBN: 9788740000313
Format: 210x280
Udk. 14. juni 2012
1. udgave, 5. oplag
Indbinding: Indbundet
Indholdsgrafiker: HeartWork Design, Henriette Wiberg Danielsen
Fotograf: Christian Stæhr
Forlag: Politikens Forlag
Omslagsgrafiker: HeartWork Design
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Mikkel Maarbjerg, Nikolaj Kirk
Grundkøkken
Mikkel Maarbjerg, Nikolaj Kirk
Der er noget herligt ved hjemmelavet mad. Noget fantastisk, lidt Læs mere