Hvad køer ved om livet
Læs uddrag
Hør uddrag

Hvad køer ved om livet

Rosamund Young

Don Max
”Da jeg første gang hørte titlen på denne bog, troede jeg det var en joke. Men det er det ikke, og den handler om præcis det. Det er en frydefuld bog … en bog, der forandrer den måde, man ser verden på, med umælende, dumme dyr, der ikke er nær så umælende og dumme, som vi nogle gange gerne vil tro …”

Sådan skriver den britiske forfatter Allan Bennet i forordet til Hvad køer ved om livet, en bog der blev skrevet og udgivet, før ord som økologi, dyrevelfærd og miljøbevidsthed blev hverdagsord, og som er blevet genopdaget og nu bliver udgivet i alverdens oversættelser.

Rosamund Young beskriver charmerende og underfundigt, hvordan køer er ligeså forskellige som mennesker. De kan være højt intelligente, iltre eller sløve i optrækket, forfængelige, godmodige, stolte, sky eller opfindsomme - når de får lov til at finde deres egen måde at leve på. Og de drager i høj grad omsorg for og knytter sig til hinanden. Under læsningen kan man ikke lade være med at smile eller grine højt over beskrivelserne af dyrenes mange særlige egenskaber og karaktertræk – også får, høns og grise er der herlige kapitler om. Og det er tankevækkende, når Young beskriver de konkrete fakta, fx hvordan køer i fangeskab mister op til 30% af deres hjernekapacitet – simpelthen fordi de ikke bevæger sig, orienterer sig og udfolder sig i det fri. Der er måske et og andet, vi kan lære af køerne om livet ... Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 p-bog (hardback)
Belastning...
DKK 200.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 160
ISBN: 9788740046168
Format: 125x200
Udk. 12. april 2018
1. udgave, 1. oplag
Indbinding: Hardback
Indholdsgrafiker: MOM v/Maria Bramsen
Forlag: Don Max
Omslagsgrafiker: Simon Lilholt
Oversætter: Birgitte Steffen Nielsen
På vej
Downloads