I kongens klæ´r
Hør uddrag

I kongens klæ´r

Anders Grønborg, Thomas Rode Andersen

Politikens Forlag
43 år er den gennemsnitlige alder for, hvornår en kok brænder ud og trækker sig tilbage. Thomas Rode Andersen har passeret 43, og køkkenchefen på restaurant Kong Hans Kælder har allerede haft 25 års jubilæum i en af Danmarks hårdeste brancher. Og han er der endnu. 

I denne bog giver han et sjældent og hudløst ærligt indblik i kokkebranchen gennem sin egen livshistorie og interessante kokkekarriere. Man får de vilde, underholdende anekdoter fra helvedes køkken, men også stjernekokkens overvejelser omkring dansk gastronomi, det rå arbejdsmiljø, hvor svært det er at tjene penge på at lave sublim mad, den svære balance mellem arbejds- og familieliv samt en beskrivelse af fagets store omkostninger og konsekvenser for dem, der knokler i det.

Det er historien om en mand, der traf valget ikke at gå i hundene, men fortsat løber om kap med de allerhurtigste heste i den gastronomiske del af kokkebranchen. Og det er en beretning om at være adrenalinjunkie i en kælder, at spise foie gras med beskidte negle og mest af alt om mad og livet i en vanvittig branche – fra en af dens egne mest erfarne drenge. En bog for alle, der interesserer sig for dansk gastronomi og det udfordrende liv bag gryder og pander backstage.

Thomas Rode Andersen har siden 1996 været køkkenchef på Kong Hans Kælder, der har haft en Michelin-stjerne uafbrudt siden 1983. Blandt Thomas’ læremestre er koryfæerne Christian Bind, Jean Louis Lieffroy og Daniel Letz, og i sin tid som køkkenchef på Kong Hans Kælder har han selv fungeret som leder og mentor for en perlerække af talentfulde kokke og souschefer, der senere har slået deres navn fast i branchen, som Bo Bech, René Redzepi og Thomas Herman. Thomas Rode Andersen er således bindeleddet mellem Danmarks første og nye tredje generation af gastronomiske ildsjæle. En slags gastronomisk kulturbærer i Danmark.

Thomas Rode Andersen var medforfatter på Tre Stjerner om Europas tre-stjernede Michelinrestauranter. I øjeblikket kan han opleves på Kanal 5, hvor han kommenterer de kendtes madlavning i programmet 4-stjernes-middag. Bogen er skrevet i samarbejde med cand.mag og livshistoriker Anders Grønborg.

Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
Belastning...
Køb nu
DKK 75.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 320
ISBN: 9788740007084
Format: ePub
E-bog udk. 20. august 2012
Beskyttelse: Digital vandmærkning
Fotograf: Scanpix - Nordfoto, Sunwrap.Dk, Søren Solkær Starbird
Forlag: Politikens Forlag
Omslagsgrafiker: Kenneth Schultz
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
-  ALT for Damerne, Tilde Andersen
Jeg blev fascineret af hans sammensatte natur: At der er en bøvet bøf og en dedikeret æstetiker under samme kokkehue. En klar madfilosofi og en mening om de andres gør det ikke mindre interessant
bogrummet.dk
"I kongen klæ'r" kan varmt anbefales enhver, der følger med i avisernes madanmeldelser og skriverierne om de kendte kokke og deres hundesvære metier
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Anders Grønborg, Thomas Rode Andersen
25 palæoopskrifter
Palæokost – også kaldet stenalderkost – handler ikke om, at du skal jage Læs mere
Rigtig mad
Få at vide, hvorfor mættet fedt slet ikke er så farligt, mens det i stedet Læs mere
Funktionel træning
I bogen får du ideer, inspiration og programmer til funktionel træning. Læs mere
Palæo
Hvis du kombinerer stenalderkost med træning, har du opskriften på et Læs mere
Stenalderkost
I denne bog får du opskrifter med råvarer, som dine gener oprindeligt Læs mere