Jeg løber
Hør uddrag

Jeg løber

Anders Legarth Schmidt

Politikens Forlag
Jeg løber er en bevægende fortælling om at finde en form for vej ud af en sorg.

Anders Legarth Schmidt snørede løbeskoene blot ti timer efter, at hans seksårige datter Ellen døde på Rigshospitalet efter to års opslidende kræftsygdom. På det tidspunkt havde han været løber en stor del af sit liv, men opdagede midt i den bundløse sorg, at det fik en ny mening og funktion for ham at løbe.

Han fandt i løbet et rum, hvor han mærkede en snert af frihed fra de sorteste tanker. Og et afløb for den følelse af afmagt og kontroltab, der følger med sorgen. For i løbet findes kun det næste skridt, det næste åndedrag – og det næste hjerteslag.

I en serie dybt personlige og meget rørende tekster i krydsfeltet mellem liv, død, løb, sorg og savn deler forfatteren i denne bog sine følelser og tanker og refleksioner over, hvad løb handler om for ham. Når han løber uden at se sig tilbage på sine tidlige morgenture i København, ad kolde bjergstier i Himalaya og øde landeveje i Marokko.

Jeg løber er oprindeligt udgivet som en blog i Politiken og har opnået stor opmærksomhed, blandt andet fordi Anders Legarth Schmidt med et både rørende og direkte sprog tager favntag om det tabu, som døden er. I 2017 blev Jeg Løber opsat som teaterstykke på Det Kongelige Teater. Det anmelderroste stykke turnerer i foråret 2018 landet rundt og genopsættes på Det Kongelige Teater til efteråret.

Jeg løber handler om at leve – og løbe videre – på trods.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 p-bog (hæftet)
Belastning...
DKK 250.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 232
ISBN: 9788740040869
Format: 140x210
Udk. 16. januar 2018
1. udgave, 1. oplag
Indbinding: Hæftet
Indholdsgrafiker: Nanette Vabø
Fotograf: FOTOGRAF JAN GRARUP - BRUG EJ, Photograrup v/ Jan Grarup
Forlag: Politikens Forlag
Omslagsgrafiker: River v/ Sune Ehlers
Downloads