Logo - Politikens Forlag
12. december 2014

Julehilsen fra Anna Grue

Julehilsen fra Anna Grue

Jeg skal i år for første gang i over 25 år IKKE selv holde jul. Min datter og hendes mand har inviteret til julemiddag, og det eneste, jeg skal bidrage med, er risalamanden, som i vores familie er nærmest hellig. Jeg er i al beskedenhed vanvittigt god til at lave risalamande og bruger lang tid på den. Den indeholder næsten lige så mange mandler som risengrød, og der er heller ikke sparet på hverken fløde, sukker eller vaniljekorn. Risalamanden serveres - naturligvis - juleaften, spises til alle måltider dagen efter, og den sidste skålfuld ryger ned efter julefrokosten anden juledag. På det tidspunkt er alle vist lidt lettede over, at der er 363 dage til næste omgang af hele familiens yndlingsdessert ;-)
 
Årets julelæsning har jeg ikke selv valgt. Jeg har nemlig lige modtaget en flyttekasse fra Kunststyrelsen med 63 danske bøger, som jeg skal mene noget om inden midten af januar. Til den tid skal en hårdtarbejdende jury finde ud af, hvilke fem titler, der hver især skal trykkes i 20.000 eksemplarer og deles ud i hele landet på Danmark Læser-dagen den 23. april. Det er en sjov opgave, men selvfølgelig ret omfattende. Heldigvis har jeg læst en pæn del af bøgerne i forvejen. Nogle fordele er der da ved at være en læsehest!
 
I 2015 ser jeg især frem til udgivelsen af min næste roman, som er en kærlighedshistorie fra 50'ernes København. Jeg har researchet til den i flere år, og det har været så utroligt spændende. Jeg skriver og skriver og sletter og skriver om, men med lidt held (og en god portion flid) kan romanen komme på gaden sidst på foråret.

Gå til News