Logo - Politikens Forlag
19. december 2014

Julehilsen fra Øbro & Tornbjerg

Julehilsen fra Øbro & Tornbjerg

Julen har en ekstra dimension hjemme hos os i det vores datter, Molly, har fødselsdag d. 22. december. Så for os handler julen ikke kun om julepynt og gaver, vi fejrer også Molly.

Det bedste ved julen er, at vores to ældste børn, Janus og Molly, som begge er flyttet hjemmefra, gerne kommer hjem i ferien og hænger ud med os og Sofus, som stadig bor hjemme. I dagene mellem jul og nytår sover vi længe, hygger, snakker, læser, ser film eller spiller spil, går ture og besøger venner og familie. Det er altid nogle af årets mest afslappende dage.
 
Juleaften fejrer vi ganske traditionelt med and, flæskesteg, risalamande, lækker vegetarmad til Jeanette, mandelgave – juletræ, sange og gaver. Sidste indslag juleaften er pakkeleg. Da børnene var små fik de lov til at frede nogle gaver. Det er slut nu, hvilket gør at det ofte går ret vildt for sig.

Vi har aldrig dyrket at læse særlige bøger eller historier i juledagene. Men hvis vi skal pege på en genial julebog, så bliver det Korrektioner af Jonathan Franzen. Korrektioner handler om en dysfunktionel amerikansk familie, der skal samles hjemme hos forældrene i Midtvesten for at fejre jul. Det er en fremragende bog.
 
I juleferien skal jeg, Ole, læse Eremitten af Thomas Rydahl. Og så har jeg planer om at læse Jussi Adler Olsens Den grænseløse og vinderen af Man Booker Prisen 2014 The Narrow Road to the Deep North af Richard Flanagan.
Jeg, Jeanette, skal læse Citizen: An American af Claudia Rankine, Kaddish for et ufødt barn af Imre Kertèsz, og af faglitteratur har jeg planer om at læse Terapiens essens af Irvin Yalom.
 
De største forfatterøjeblikke for os i år har været at møde mange af vores læsere, når vi har været rundt på boghandlerbesøg eller på krimimessen og bogmessen. Det er fantastisk at snakke med læsere, der i den grad har taget Katrine Wraa og hendes univers til sig. Det er meget opmuntrende og motiverende for os.
 
2015 bliver et spændende år. Vi skal skrive på bog fem i serien om Katrine Wraa, og så har vi en overraskelse i ærmet. Mere om det næste år.

Gå til News