9
9
De søde detaljer er i højsædet i den nye bagebog med 100 kreative opskrifter på de mest utrolige kager og andre søde sager fra den tidligere Bagedyst-vinder Annemette Voss.
 
Marcipan og fondant, chokolade og glasur, guld og glimmer, blomster og sløjfer foruden pensler og tyller i alle størrelser. Det hele er i brug, når Annemette Voss viser sine læsere, hvordan man giver den gas med kagepynten og tilføjer sine egne kager et personligt udtryk i et feminint univers.
 
Mange fans har bedt om konkrete anvisninger på, hvordan Annemette kreerer sine fantastiske kager. I denne bog deler hun gavmildt ud af sine tips og tricks, så læserne kan lære at dekorere kager med håndformede roser, male på fondant med farve og sprøjte en lagkage op med elegante roser i frosting. Som kronen på værket viser hun, hvordan man selv let og elegant samler den mest eventyrlige bryllupskage. Alt sammen gennem billeder, der demonstrerer de enkle teknikker, så det bliver sjovt at bage.

Bogens kager fordeler sig i sjove afsnit som SKUM, SPRØD, LAG, WOW, HAPS og MINI. Det er opskrifter, der bare virker, på alt fra muffins, donuts, croissanter og islagkage og til flødeboller, trøffelkugler og skumfiduser. Det hele er hyggeligt og uhøjtideligt, for det at bage er netop noget, man tager sig tid til sammen og for hinanden. Det er go’ kagekarma.
15
15

Opskrifter fra Kagekarma

Lakridsbomber


 
8 STK.
SVÆRHEDSGRAD: MEDIUM
ARBEJDSTID: 45 MIN.
BAGETID: 1 TIME 30 MIN.
KØLETID: 3 TIMER
 
Lakridscreme
2 blade husblas
150 g god, hvid chokolade 5 dl piskefløde
4 tsk fint lakridspulver
 
Marengsreder
6 æggehvider 200 g hvidt sukker 200 g flormelis
 
I øvrigt
fint lakridspulver
2 spsk salt lakridssirup 8 lakridskugler
 
Lakridscreme: Udblød husblas i koldt vand i 20 minutter. Hak chokoladen groft og kom den i en dyb skål. Varm fløden op i en gryde sammen med lakridspulveret til lige under kogepunktet og hæld den over chokoladen ad to omgange, mens du rører det sammen til en jævn masse. Opløs den udblødte husblas i den varme fløde. Sæt cremen på køl i 5 timer, til den er helt køleskabskold.

Marengsreder: Pisk æggehviderne skummende. Tilsæt sukkeret og pisk det til en sej marengs. Tilsæt flormelissen til sidst og pisk det godt igennem til en fast marengs. Fyld marengsen i en sprøjtepose med stjernetylle og afsæt otte små ensartede marengsreder på et stykke bagepapir. Bag rederne midt i en forvarmet ovn ved 100 grader i ca. 1 time og 30 minutter, til de er tørre.

Pisk lakridscremen fast med en elpisker inden servering og anret de små marengsreder med et drys lakridspulver, lidt lakridscreme, salt lakridssirup og en lakridskugle på toppen.
 
 

Inside Out flødeboller



16 STK.
SVÆRHEDSGRAD: MEDIUM
ARBEJDSTID: 1 TIME
BAGETID: 12-15 MIN.
 
Kransekagebunde
1 pk Odense kransekagemasse
 
Fyld
150 g god mørk chokolade 16 store, friske jordbær
 
Flødebolleskum
250 g sukker
100 g glukosesirup
75 g vand
140 g pasteuriserede æggehvider 1 spsk sukker
 
I øvrigt
1 spsk usaltede pistacienødder en gasbrænder
 
Kransekagebunde: Sprøjt 16 ensartede kransekagebunde med en diameter på ca. 6 cm ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Sørg for, at de er lidt flade i det, da de vil hæve lidt op under bagningen. Bag dem ved 190 grader varmluft i ca. 12-15 minutter, til de er let gyldne. Lad dem køle af på pladen.
 
Fyld: Hak chokoladen fint. Smelt 120 g af chokoladen i vandbad ved lav varme. Hæld chokoladen over de øvrige 30 g usmeltet chokolade og rør det sammen. Dyp jordbærrene i chokoladen og placér et chokoladeovertrukket jordbær på hver bund. Sæt kagerne i køleskab og lad chokoladen størkne.
 
Flødebolleskum: Kog sukker, glukosesirup og vand op i en lille gryde til præcis 117 grader. Pisk æggehviderne let sammen
med 1 spsk sukker, til det skummer, og tilsæt dernæst den brandvarme sukkersirup i en tynd stråle, mens der piskes kraftigt. Fortsæt med at piske, til skummet har stuetemperatur – det tager ca. 15-20 minutter. Kom skummet i en sprøjtepose med stjernetylle.
 
Sprøjt skummet rundt om og henover jordbærrene på de små kransekagebunde. Brænd overfladen af skummet let med en gasbrænder, til kagerne er gyldne. Afslut med lidt finthakket pistacienød.

Mere fra Annemette 

TOP  ▲
Kagekarma
Alt fra marcipan, fondant, chokolade og glasur til guld, glimmer, blomster, pensler og tyller er i brug, når den tidligere Bagedyst-vinder Annemette Voss i 100 nye opskrifter på de skønneste kager Læs mere
Bagelyst
Bagelyst indeholder 60 personlige bud på skønne kager af Annemette Voss, kendt fra og ikke mindst vinder af Den Store Bagedyst. Opskrifterne repræsenterer en bred variation af klassisk bagværk, som Læs mere