Lucie
Læs uddrag

Lucie

Anne-Marie Vedsø Olesen

Politikens Forlag
Hun er tusind år gammel. Hun er nordisk kannibal. Hun er umættelig.

Lucie kan ikke dø. Om sig selv ved hun kun, at hun for tusind år siden steg fuldvoksen op af Trondhjemsfjorden, at der i hendes årer flyder vand i stedet for blod, og at hun med jævne mellemrum overmandes af en hunger efter levende menneskekød.

Under en heavy metal-festival i København møder hun den tidligere børsmægler Casper og tager ham med til en københavnsk opiumshule. Her får hun i en fælles rus endelig adgang til en flig af sin egen fortid og mærker de åndelignende væsner, der vil forhindre hende i at lære sin egen historie at kende. Især da Casper og hans nærmeste ven, religionshistorikeren Martin, inviterer hende på pilgrimsvandring til Trondhjem, bliver ånderne urolige.

Under vandringen op gennem Norge begynder eventyrlige ting at ske. Nordiske guder dukker op, talende fugle advarer om ragnarok, og de mystiske ånder afslører deres sande natur. Samtidig kan Lucie ikke modstå sin sult efter menneskekød og efterlader sig et spor af dødsfald i de smukke norske landskaber. Da de endelig ankommer til Trondhjem, er det med politiet i hælene.

Lucie er en spændingsfyldt roman om nordiske myter og kristendom, om identitet, tro og rationalitet fra en forfatter, der er blevet sammenlignet med både Stephen King, Anne Rice og Umberto Eco.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
 p-bog (indbundet)
Belastning...
Køb nu
DKK 100.00
Spilletid: 10T 
ISBN: 9788740047394
Format: Download MP3
Lydbog udk. 15. februar 2018
Indlæst af: Githa Lehrmann
Forlag: Politikens Forlag
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
 
-  Femina, Julia Lahme
Anne-Marie Vedsøe Olsen har skrevet en vanvittig roman; hård, mørk, ondt, god og nordisk, og så man pludselig fatter sympati for et monster og hvirvles ind i en kulturkreds, man burde kende, men slet ikke gør. Den her er bragende god og skal læses, mens vinteren ligger mørk og tung.
 
 
 
 
 
 
-  Livetidukkehuset.dk
’Lucie’ er en velskrevet fortælling, og jeg vil anbefale den til alle, der bliver draget af at læse noget, de højst sandsynligt aldrig har læst før. Jeg har i hvert aldrig læst noget så rablende finurligt og skønherligt som denne roman, og jeg følte altså flere gange, at jeg var med på Lucie, Casper og Martins svampetrip og pilgrimstur. Læs mere
 
 
 
 
 
-  sidsesbogreol.dk
”“Lucie” er en god blanding af realisme, gys og en fantasy-fornemmelse som bestemt kan anbefales.”
 
 
 
 
 
-  Bechsbooks.dk
’Lucie’ er en fantastisk historie. Jeg er vild med hele fortællingen, den er spændende, grusom – rig på detaljer om nordisk mytologi og kristendom, som jeg aldrig tidligere har hørt om. Men bedst af alt – så er den anderledes og helt sin egen.
 
 
 
 
 
-  The Secret Life of a Book Collector
Jeg havde svært ved at slippe bogen igen, da først jeg var begyndt. For som med Lucie, vil du også finde ud, hvem og hvad hun er. Jeg er ovenud begejstret for denne bog.
 
 
 
 
 
-  ordfraenbibliofil.dk
Wauw siger jeg bare! Wauw! … Denne spændingsroman er tilsat en god portion nordisk mytologi og det fungerer fantastisk godt.
 
 
 
 
 
-  Bogtanken.dk.
Denne roman er ganske enkelt suveræn, og det vil være en fortælling, som med sin alsidighed vil appellere til mange forskellige typer læsere. Den kan ganske enkelt det hele
 
 
 
 
-  Berlingske, Kristian Ditlev Jensen
Teksten bliver en smukt sammenflettet rejse ind i noget åndeligt, noget historisk og noget eksistentielt - på én gang.
Bogblogger.dk
”Det er en udfordrende, velfortalt og meget original roman, der fortjener et stort publikum.”
Information, Marie Louise Kjølbye.
Lucie er den vildeste roman, jeg har læst i mit liv, men rummer sin egen ægte læsefryd. Man bliver elementært revet med af romanens desperate alvor og bimlende dommedagsvisioner.
Hendes Verden, MAJ BJERRING SØRENSEN
Hyg dig med!
LUCIE
Lucie er en spændingsfyldt roman om nordiske myter og kristendom, om identitet, tro og rationalitet fra en forfatter, der er blevet sammenlignet med både Stephen King, Anne Rice og Umberto Eco.
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Anne-Marie Vedsø Olesen
Mordersken
KONSTANTINOPEL, 1570. Den tilfangetagne Madeleine de Montdidier føres ind i Læs mere
På månens horn
En gysernovelle om jalousi og tiltagende vanvid fra Politikens Forlags Læs mere
Dronningens dame
Frankrig, 1567. Den blodige religionskrig mellem katolikker og Læs mere
Bastarden
SPANIEN, 1569. Trekvart århundrede efter de kristnes endelige sejr over Læs mere
Salernos sol
Den unge læge Edgar følger med den franske kong Ludvig på det Andet Læs mere