Svækling
Hør uddrag

Svækling

Michael Enggaard

Frank er midt i et liv, der aldrig er kommet i gang. Han passer sit værksted på Enghavevej og en hemmelig elskerinde, men da hans far kommer til skade i en ulykke, overfører ansigtsløse kriminelle en gæld til ham. Frank går på opdagelse i farens liv og finder ud af, at hans eget indeholder mere, end han havde forestillet sig.

Ellen renser sår og sorterer medicin i Vesterbros lejligheder, men hun er ude af trit med sig selv. Ofte vågner hendes sind før kroppen, og hun bliver hjemsøgt af et dødt barn og den mand, hun flygtede fra. Mødet med en ny patient åbner muligheden for at slippe af med dæmonerne.

Svækling er en varmhjertet, humoristisk og fandenivoldsk roman om at tage livtag med tilværelsen efter at have dukket sig for længe.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
 p-bog (hæftet)
Belastning...
DKK 250.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 304
ISBN: 9788740035278
Format: 145x220
Udk. 22. september 2017
1. udgave, 1. oplag
Indbinding: Hæftet
Omslagsgrafiker: Ida Balslev-Olesen
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
-  Dagbladenes Bureau, Henrik Tjalve
Strutter af energi og fortælleglæde […] Uanset hvor vi befinder os, er miljøtegningen taget lige på kornet, og Michael Enggaard er både vittig, rå og solidarisk med sine personer, samtidig med at han får givet tidens idioti og galskab et perfekt punch - sådan!
 
 
 
 
 
-  Bogfriisen.dk
’Svækling’ er en både varm og humoristisk roman om rigtige mennesker, rigtige dilemmaer, traumer og fortielser. Det er fortællingen om al den tid man kan spilde af gud ved, hvilke grunde – men også fortællingen om, at det aldrig er for sent at gribe livet. Aldrig for sent at blive modig. Michael Enggaard har her begået en autentisk roman, som leverer en både rar og varm læseoplevelse ... En bog jeg er virkelig glad for at have læst. Læs mere
 
 
 
 
-  Jyllands-Posten, Klaus Rothstein
”En varmhjertet no-nonsense proletarroman.”
 
 
 
 
-  Mellem-linjerne.dk
’Svækling’ er en tankevækkende og autentisk skildring af livet.
 
 
 
 
-  Livetidukkehuset.dk
’Svækling’ er en stærk roman om, at komme ud på den anden side og finde mening med sit liv. Om, at give slip på sin fortid og om, at indse, der er mere i livet end bare, at stå til.
 
 
 
 
-  Ekstra Bladet, Frank Sebastian Hansen
Enggaard skriver herligt ukrukket og som en munter kloning af filminstruktøren Erik Clausen og engelske Nick Hornby (ham med ' High Fidelity'). Man griner med personerne - aldrig ad dem. Romanen er sjov, men den er ikke bange for alvoren og insisterer på, at man kan grave sig ud af sit eget mørke, hvis blot man tør hæve blikket og se sine medmennesker i øjnene. 'Svækling' er en charmerende gang socialrealisme med smældende punch i onelinerne og dybe stød til de dæmoner, mange af os slæber rundt på og beskytter bag lukkede, sammenbidte parader. Læs mere
Weekendavisen, Linea Maja Ernst
”En vildt underholdende, underspillet spændingsroman, som både er flabet og opbyggelig […] Og så er Enggaard fantastisk sjov, hvilket er noget nær den sjældneste kompetence i det danske litterære landskab."
Ud&Se, Julie Moestrup
En af årets spændende debutromaner hedder ’Svækling’ og er en filmisk pageturner af journalist og forfatter Michael Enggaard. Kort sagt: Læs den.
Candmor.dk
Michael Enggaard formår at skabe autentiske og varme portrætter af en række personer, der fortjener mere, end hvad de selv synes, de fortjener
Københavneravisen, Camilla Blomst
Årets vigtigste debutant leverer brilliant moderne urbanarbejderrealisme... [Svækling er] en sprogligt overlegen gavtyv af en humoristisk underspillet københavnerroman ... At skrive kvalitets socialrealisme er en kunst. Kun vores største forfattere har bestået prøven, for det kræver, at man elsker fodfolket. Det gør Enggaard, han holder med og holder af sine personer lige fra den brokkende gamle mand til den sprogløse handicappede. Han har researchet og levet sig ind i figurerne og der er ikke en ironisk afstand mellem dukkefø reren og hans figurer … Enggaard skriver en blændende skarp dialog og rammer jargonen i miljøerne. Læs mere
Hjemmet, Vibeke Dorph
’Svækling’ er en vaskeægte page-turner.
Litteratursiden.dk
En roman om at komme overens med sin fortid, med sine omgivelser og i sidste ende naturligvis med sig selv. Og hvis man er fan af slagfærdigheder og bramfri tale, kommer man ikke udenom ’Svækling’. Den er folkelig, fed, usnobbet og velskrevet, og skulle den ende med at blive filmatiseret en dag – hvorfor ikke? – er der stensikkert en rolle til Kim Bodnia. Indtil da vil jeg glæde mig over, at journalisten Michael Enggaard lod sin indre roman komme ud på tryk. Og skulle der gemme sig én mere i ham, gør det absolut ikke noget Læs mere
Svækling
Svækling er en varmhjertet, humoristisk og fandenivoldsk roman om at tage livtag med tilværelsen efter at have dukket sig for længe. 
Downloads