Logo - Politikens Forlag
6. februar 2015

Twitter bragte dem sammen. Nu udkommer deres fælles roman.

Journalist Tarek Omar og rapper Johan Forsby havde aldrig mødt hinanden, før de begyndte at skrive en bog sammen. De første ideer til bogen Sønner af mænd opstod over en tilfældig kop kaffe, hvor ideerne pludselig flød. Og havde det ikke været for twitter, havde de aldrig fundet hinanden.

En twitterbesked satte gang i et ganske samarbejdet mellem rapperen Johan Forsby og journalisten Tarek Omar, der nu i fællesskab debuterer med romanen Sønner af mænd.
I 2011 fangede Tarek Omars bog MuhameDANEREN Johan Forsbys blik i hans litteraturanmeldende hustrus arbejdsbunke.
Læsningen gjorde indtryk, og som man gør i dag røg der en rosende twitterbesked ud af iPhone’en og op i det store digitale fællesmarked, hvor den ramte forfatterens feed.
Og Tarek Omar vidste præcis, hvad han skulle svare. For Johan Forsby udgiver musik under navnet Jooks. Musik, som Tarek Omars kendte. Svaret var enkelt: ”Tak for rosen. Jeg glæder mig til din næste plade.”
Kontakt.
Flere twitterbeskeder blev sendt frem og tilbage, og snart befandt de to mænd sig overfor hinanden med en kop kaffe og et cafébord imellem sig og inden kaffen var blevet kold, vidste de begge, at de skulle arbejde sammen om noget kreativt. Før var de fans af hinandens arbejde, nu skulle de skabe noget sammen.
Herefter fulgte en række samtaler i et firkantet mødelokale i Politikens hus. Med en hvid tavle og en blå tusch som sparringspartnere fandt de frem til de personer og den historie, der nu ligger og mærker livet på små 300 siders roadroman, der foregår i Københavns gader, i Børkop landluft og i Berlins mylder.
Små 300 sider, der begyndte med 40 tegn. 

Gå til News