Logo - Politikens Forlag
16. november 2015

Ulrik Langen modtager pris

Ulrik Langen modtager pris

Den 26. november uddeler Dansk Forfatterforenings gruppe af fagbogsforfattere årets fagbogspris for 42. gang. Prisen, der er på 75.000 kr og finansieres af Kulturstyrelsen, blev tildelt første gang i 1973, og den gives til forfattere, der formidler et kompliceret materiale for et bredt publikum. Gennem årene er prisen bl.a. givet til Palle Lauring, Ebbe Kløvedal Reich, Tor Nørretranders, Jørn Lund, Lotte Thrane, Karin Lützen, Birgitte Possing og Peter Øvig Knudsen.

I år deles prisen mellem Jens Andersen og Ulrik Langen.

Forfatteren Jens Andersen tildeles prisen for sine biografier, hvor han ud fra en omhyggelig research i såvel offentligt tilgængeligt som privat materiale formår at skabe en troværdig tolkning af forholdet mellem det levede liv og den litterære skaben hos så forskellige forfattere som H.C. Andersen, Tove Ditlevsen og Astrid Lindgren.
 
Professor og forfatter Ulrik Langen tildeles prisen, fordi han går nye veje i forskningsformidlingen. Ud fra arkivstudier af kriminalsager karakteriserer han med stor faglig indsigt og viden miljøer og personer i et enkelt, klart og nærværende sprog ofte ved brug af elementer og greb fra krimigenren.

Prisoverrækkelsen finder sted ved en reception hos Dansk Forfatterforening, Strandgade 6, 1401 København K, torsdag den 26. november, kl. 16-18.

Forfatter og tidligere direktør for KVINFO Elisabeth Møller Jensen vil motivere prisen til Jens Andersen.
Lektor og forfatter Karin Lützen vil motivere prisen til Ulrik Langen.

Gå til News